Pàgines

Vocabulari - Vokabular: al voltant del Menjar - Rund ums Essen

das Gemüse (-): la verdura
das Gemüse waschen: rentar la verdura
der Topf (Töpfe): la olla
die Pfanne (Pfannen): la paella
der Joghurt (s): el iogur (també pot ser neutre però s'utilitza més el negatiu)
die Zwiebel (Zwiebeln): la ceba
die Zwiebel schneiden: tallar la ceba
die Kartoffel (Kartoffeln): la patata
die Kartoffeln schälen: pelar patates
die Küche (Küchen): la cuina
das Essen (-): el menjar
das Lieblingsessen (-): el menjar preferit
essen: menjar
das Ei (Eier): l'ou.
der Pilz (Pilze): el bolet
das Mehl (Mehle): la farina
die Zitrone (Zitronen): la llimona
die Milch (no té plural): la llet
die Wurst (Würste): l'embotit, la salsitxa
der Zucker (-): el sucre
der Fisch (Fische): el peix
das Fleisch (sense plural): la carn
das Grillfleisch (sense plural): carn a la planxa
der Reis (Reise): l'arròs
die Butter (sense plural): la mantega
die Traube (Trauben): el raïm
das salz (Salze): la sal
das Obst (sense plural): la fruita
das Öl (Öle): l'oli
der Salat (Salate): l'enciam, l'amanida
der Kopftsalat (Kopfsalate): enciam (també pot ser tipus rodó)
die Tomate (Tomaten): el tomàquet
der Essig (Essige): el vinagre
die Olive (Oliven): l'oliva <<weiß und schwarz - blanques i negres>>
der Apfel (Äpfel): la poma
die Karotte (Karotten): la pastanaga
der Thunfisch (Thunfische): la tonyina
die Meeresfrüchte: el marisc
die Brühe (Brühen): el caldo <<aigua bruta>>
die Fischbrühe (Fischbrühen): el caldo de peix
das Hähnchen (-): el pollastre
das Huhn (Hühner): el pollastre, la gallina
der Knoblauch (sense plural): l'all
der Durst (sense plural): la set
der Hunger (sense plural): la gana
schmecken: saber, quin sabor té.
Und, wie schmeckt's?: I quin sabor té? està bo?
gut: bo
schlecht: dolent
lecker: saborós
superlecker: super bo
kochen: cuinar
decken: cobrir <<parar la taula>>
der Koch (Köche), die Köchin (Köchinnen): el cuiner, la cuinera
das Wasser (-): l'aigua
Wasser ohne Kohlensäure: aigua sense gas
das Brot (Brote): el pa
der Saft (Säfte): el suc

süß: dolç
sauer: àcid
scharf: picant
fett: gras
salzig: salat
bitter: amarg

das Fett (Fette): el greix
im Ofen gebraten: rostit
das Sieb (Siebe): l'escorredor
trinken: beure
die Flasche (Flaschen): l'ampolla
das Rind (Rinder): el bou
der Kaffee (Kaffees): el cafè
der Milchkaffee (Milchkaffees): el cafè amb llet
der Kellner (-), die Kellnerin (Kellnerinnen): el cambrer, la cambrera
die Speisekarte (Speisekarten): la carta <del menú>
das Schwein (Schweine): el Porc
das Bier (Biere): la cervesa
das Lamm (Lämmer): el xai

der Löffel (-): la cullera
das Messer (-): el ganivet
die Gabel (Gabeln): la forquilla
der Teller (-): el plat
das Glas (Gläser): el vas
die Serviette (Servietten): el tovalló

die Rechnung (Rechnungen): el compte
das Kotelett (Koteletts): costella

die Vorspeise (Vorspeisen): l'entrant
das Filet (Filets): el filet
kalt: fred
gebraten, frittiert: fregit
die Beilage (Beilagen): el suplement, la guarnició
gekocht: guisat
der Hamburger (-): l'hamburguesa
das Eis (sense plural): el gel, el gelat
der Schinken (-): el pernil  <<roher Schinken: pernil salat>>
der Fleck (Flecke): la taca
der Tisch (Tische): la taula
durch: molt fet
die Sahne (sense plural): la nata
bezhalen: pagar
die Nudel (Nudeln): la pasta
der Kuchen (-): el pastís
die Pommes frites: les patates fregides
bestellen: demanar
der Pfeffer (-): el pebre
der Nachtisch (sense plural): les postres
das Trinkgeld (Trinkgelder): la propina
die Portion (Portionen): la porció
reservieren: reservar
die Soße (Soßen): la salsa
die Suppe (Suppen): la sopa
der Tee (Tees): el tè, la infusió
das Kalb (Kälber): la vedella
das Omelett (Omelette): la truita
vegetarisch: vegetarià
der Wein (Weine): el vi << Weißwein, Roséwein, Rotwein: vi blanc, rosat, negre>>

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada